Vit Chokladpannacotta

En snabb, lättlagad efterrätt som man kan förbereda dagen före.

4 portioner

150 g vit choklad
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter och skär chokladen i mindre bitar under tiden.
Koka upp grädden och vaniljsockret.
Ta kastrullen åt sidan och lägg i chokladen och låt den smälta under omröring. 
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i grädd- och chokladblandningen.
Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Låt blandningen svalna en stund och rör om då och då under tiden. 

Häll upp i ett fint glas eller kaffekopp och låt stelna i kylen minst 2-3 timmar innan servering. Tänk på att täcka över skålarna med plastfolie. 
Garnerna med passionsfrukt för att bryta av det söta lite grann.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0