Tårtbotten.

Ett superenkelt recept med få ingredienser som går snabbt att sno ihop, men dock inte lika snabbt att grädda, men den är värd att vänta på.

3 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt.


Alla Hjärtans Dag Tårta

Med supergod tuttifruttifyllning.


1 tårtbotten
1 påse TuttiFrutti (160 g)
5 dl grädde
2 dl mjölk
4 msk marsanpulver
marsipan

Blanda ihop mjölken och marsanpulvret och ställ i kylen, det ska bli en tjock kräm, inte som vaniljsås.
Värm 2 dl av grädden i en kastrull och skär godiset i små bitar.
Blanda godiset med grädden och rör hela tiden, det får absolut inte koka.
När godiset har lösts upp ställ det åt sidan så det stelnar till sig lite och vispa sedan upp det med 1 dl av grädden. Skär tårtbotten i 3 st skikt och bred marsansåsen på understa lagret, tuttifrutti-blandningen på andra lagret och vispa de sista 2 dl och bred över tårtan och på sidorna.
Kavla ut marsipanen och lägg över tårtan och dekorera den på ditt vis.




RSS 2.0