Crisptårta

En riktigt fräsch somrig marängtårta med det lilla extra i som är höjdpunkten på fikabordet!


Enkel sats

4 st äggvitor

2 dl socker

3 dl rice crispies (flingor)


Vispa vitorna till ett hårt skum, ha i sockret och rör ned flingorna

Häll smeten på ett smörat bakplåtspapper och grädda på 150 grader i 40 minuter.


Smörkräm

4 äggulor

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 msk mjöl

1 dl grädde

100 gram smör


Blanda allt utom smör i en kastrull och koka upp under omrörning tills smeten tjocknar. Rör sedan i smöret.


Dela på tårtbottnen på mitten och bred ut smörkrämen mellan bottnarna. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.


(Dubbel sats ger en tårta stor som en långpanna)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0