Fryst Pepparkakscheesecake

Här kommer bloggens första recept - En supergod pepparkakscheesecake som är enkel att göra och som kan göras flera dagar innan den ska ätas, och det vilken årstid som helst. Jag har tillagat receptet flera gånger och det har alltid gått hem hos familj, vänner och bekanta som smakat.

1 tårta:

150 g pepparkakor
150 g havreflarn (går bra med digestive eller mariekex också)
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1.5 dl strösocker
200 g Philadelphiaost
3 äggvitor
1 msk strösocker


Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum. Vispa äggulor och 1 1/2 dl strösocker poröst och blanda med osten.  Vispa grädden fluffig. Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor. Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen. Frys tårtan i minst 5 timmar. Den bör tinas något i kyl innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0