Farligt God Pollykaka
Snodde ihop en Pollykaka som vi kan fika på i helgen. Den är absolut en favoritkaka, och dagen efter är den galet god! Pollyn blir krispig på ytan och seg inuti - Mums! Så gör den gärna dagen innan, den smakar mycket bättre när den är kylskåpskall. (Kakan kan behöva gräddas längre än 30 minuter beroende på ugn, men den är klar när den har "stannat".)
En kaka
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
100 gram margarin
4 msk kakao
1 tsk salt
1 påse Polly
Vispa ägg och socker poröst. Ha i det smälta smöret och tillsätt sedan mjöl, kakao & salt. Vispa till en jämn smet och häll över i en bröad form med löstagbara kanter. Ha på pollyn ovanpå kakan och tryck ner dem lite grann. Grädda på 175 grader i 30 minuter. Låt kallna innan servering.

En kaka
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
100 gram margarin
4 msk kakao
1 tsk salt
1 påse Polly
Vispa ägg och socker poröst. Ha i det smälta smöret och tillsätt sedan mjöl, kakao & salt. Vispa till en jämn smet och häll över i en bröad form med löstagbara kanter. Ha på pollyn ovanpå kakan och tryck ner dem lite grann. Grädda på 175 grader i 30 minuter. Låt kallna innan servering.




Kommentarer
Postat av: Madeleine
Åh! vad gott det såg ut! Och polly som är så gott!
Kolla gärna in min blogg.
Ha en bra dag!
Postat av: Kalasgott
Mums, ser supersmarrig ut!! :D
Trackback