Crisptårta
En riktigt fräsch somrig marängtårta med det lilla extra i som är höjdpunkten på fikabordet!
Enkel sats
4 st äggvitor
2 dl socker
3 dl rice crispies (flingor)
Vispa vitorna till ett hårt skum, ha i sockret och rör ned flingorna
Häll smeten på ett smörat bakplåtspapper och grädda på 150 grader i 40 minuter.
Smörkräm
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk mjöl
1 dl grädde
100 gram smör
Blanda allt utom smör i en kastrull och koka upp under omrörning tills smeten tjocknar. Rör sedan i smöret.
Dela på tårtbottnen på mitten och bred ut smörkrämen mellan bottnarna. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.
Farligt God Pollykaka
En kaka
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
100 gram margarin
4 msk kakao
1 tsk salt
1 påse Polly
Vispa ägg och socker poröst. Ha i det smälta smöret och tillsätt sedan mjöl, kakao & salt. Vispa till en jämn smet och häll över i en bröad form med löstagbara kanter. Ha på pollyn ovanpå kakan och tryck ner dem lite grann. Grädda på 175 grader i 30 minuter. Låt kallna innan servering.




Hallonmaränger
Här kommer ett recept på supergoda hallonmaränger. De smakar verkligen hallon och får en jättesöt rosa färg! Man kan säkerligen byta ut hallon mot andra bär, kanske blåbärsmaränger är nästa på tur, de borde ju bli supersnygga? De blir väldigt många maränger på 3 äggvitor men de har lång hållbarhet så de hinner inte bli dåliga innan de är slut.
3 äggvitor
½ citron, (saften)
3 dl strösocker
200 gram hallon
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett vitt, hårt skum. Tillsätt citronsaften och resterande socker. Vispa. Mosa hallonen och vispa ned lite i taget. Vispa upp till ett hårt skum och klicka ut små toppar på ett bakplåtspapper. Torka dem mitt i ugnen på 100 grader i minst 1,5 timme. Låt de sedan kallna på galler.